O KLUBU

Kung Fu Wu Shu klub “Pesnica od Bosne” – Gradačac osnovan je 2008.godine. Osnivač kao i trener je Husić Sanjin, koji je također i predsjednik kluba. Od samog početka krenulo se vrlo ambiciozno kako sa treninzima, tako i sa okupljanjem učenika. Klub je omasovljen, a ubrzo su krenuli i prvi značajni rezultati. Naš klub učestvovao je na svim dosadašnjim državnim kao i na međunarodnim takmičenjima, gdje je od samog početka počeo da ostvaruje zapažene rezultate.

Državno takmičenje Doboj 2009., gdje po prvi put imamo prvake u Kung Fu Ving Tsun formama (katama) kao i u Kung Fu Wu Shu Samoodbrani;

Međunarodno takmičenje Tuzla 2009., gdje dobijamo našeg prvog prvaka u Kung Fu Lei Thai borbama, a zadržavamo i dalje visoke pozicije u ostalim disciplinama;

Međunarodno takmičenje Sarajevo 2009., ostvarujemo daljnje uspjehe u Kung Fu Wu Shu Samoodbrani, Ving Tsun formama (katama) kao i u Kung Fu Sanda borbama;

Međunarodno takmičenje Doboj 2011., gdje osvajamo nekoliko prvih mjesta u Kung Fu Sanda borbama, Ving Tsun formama (katama) kao i rukovanju s oružjem.

Po prvi puta bivamo počašćeni da naš grad u 2012.godini organizuje Državno Kung Fu takmičenje pod nazivom “Državno Kung Fu takmičenje Gradačac 2012”, gdje po prvi puta dobijamo prvaka u ženskoj kategoriji Kung Fu Sanda borbe, a osvajamo prva mjesta u Kung Fu Wu Shu Samoodbrani i Ving Tsun formama (katama).

Međunarodno Kung Fu takmičenje Doboj 2012., gdje po prvi puta imamo kadetskog prvaka u Kung Fu Sanda borbama i gdje ostvarujemo sveukupni treći plasman.

Kako smo imali učešća na takmičenjima, tako smo imali učešća na najpriznatijim Državnim seminarima. Kung Fu seminari na kojima smo učestvovali: Državni Kung Fu seminar Buk 2010.
Državni Kung Fu seminar Tuzla 2011., kao i Kung Fu seminar Doboj (koji je bio održan od mnogobrojinih i najpriznatijih majstora Kung Fu-a u BiH).

Tajna u osvajanju naših rezultata leži u modelu našeg rada kao i u okruženju koje je u našem klubu, koje ne samo da podstiče sadašnje borce na najviše uspjehe, nego osigurava i rađanje mladih novih Kung Fu zvijezda. Od samih početaka prijateljstvo i veliki entuzijazam članova kluba postali su sastavni dio našeg rada.

Zajedništvo, temeljeno na korektnim međusobnim odnosima, inspiriralo je svakog pojedinca u klubu na maksimalna ulaganja. Zdrava konkurencija unutar kluba i neprekidna želja za učenjem i stalnim dokazivanjem neminaovno su uticali na vrhunske rezultate.

doboj2012