Veliki uspjeh BH reprezentacije na Balkanskom takmičenju u Turskoj

Balkansko Wu Shu Kung-Fu Sanda i Tao'lu prvenstvo održalo se u Turskoj, u gradu Sakarya u periodu od 13. 6. do 15. 6. 2014. Uprkos svim problemima i jako teškom putu, Kung Fu reprezentacija BiH ostvarila je veoma zapažene rezultate. Velika konkurencija našem timu bile su reprezentacije: Grčka, Belgija, Turska, Makedonija, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Iran i Azerbejdžan. I pored njih, reprezentacija BiH osvojila je ukupno 9 (devet) medalja i to 1 zlatnu, 4 srebrne i 4 bronzane, što je za naš tim veliki uspjeh. Naime, reprezentaciju BiH predstavljalo je 12 takmičara i takmičarki, a pojedinačni rezultati bili su sljedeći:

– 1 zlatna medalja: Asmir Jahić, + 90 kg kategorija seniora (Qinda),
– 4 srebrne medalje: Amra Vrabac, kategorija seniora -52 kg (Sanda), Dženeta Bahić – 52 kg (Qinda), Belma Klopić +60 kg (Sanda), kategorija seniorke i Adnan Latifović – 85 kg seniori (Sanda),
– 4 bronzane medalje: Emir Sokolušić grupa “B” (Qinda) -65 kg, Jasmin Nokto grupa “B” (Sanda) -65 kg, Asmir Ćorić -75 kg senior (Qinda) i Amra Vrabac također i u karegoriji “A” (Qinda) seniorka -52 kg.

Zasluge za ovaj uspjeh reprezentacije pripadaju i selektoru reprezentacije Mirsadu Nokti i pomoćnom treneru Sanjinu Husiću. Takmičenje su pratili i suci iz BiH, koji su licencirani ispred Balkanskog Wu Shu saveza i to Mersudin Smajlović i Merdana Likić. Reprezentacija BiH zahvalna je turskom Wu Shu savezu i Balkanskoj Wu Shu federaciji na odličnoj organizaciji kao i na maksimalnoj podršci Bosni i Hercegovini. Zahvaljujemo se i našim sponzorima, a to su: BH Telecom, optika Fokus (Srebrenik), zlatara Korzo (Tuzla), Izoterm d.o.o (Tuzla), Herceg d.o.o (Srebrenik), općina Gradačac, TMD Dommers Lighting d.o.o, Market Centar Vitinica Sapna, Pizzerija As, Mol-Promet doo Sapna, Radio „Glas Drine“ a zahvalni smo i porodicama Anić i Sokolušić.